KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zpráva o vyjednávání

Zpráva o vyjednávání

Přidáno 15. 10. 2018

Lysá nás baví po volbách vytvořila vyjednávací blok s Kulturně! a Cesta města. Společně disponujeme 6 hlasy a stali jsme se nejsilnějším uskupením v zastupitelstvu města.

Vítězná ČSSD vytvořila vyjednávací blok společně s Naše Lysá, disponují 5 hlasy. ODS vytvořila vyjednávací blok společně s ANO 2011, disponují 3 hlasy. Poslední hlas má KSČM. První jednání jsme uskutečnili hned v neděli 7. 10. s vítězem voleb ČSSD a jejím partnerem Naše Lysá. Druhé jednání jsme uskutečnili v úterý 9. 10. s vyjednávacím blokem ODS + ANO 2011. Během celého týdne probíhala intenzivní jednání s lídry ČSSD, ODS, KSČM, ANO 2011.

Na všech jednáních jsme prezentovali naše programové priority. Ohledně personálního obsazení ve vedení města jsme všechny naše partnery informovali, že dle slibu voličům nepodpoříme na starostu ani Karla Otavu, ani Jiřího Havelku.

Další jednání s ČSSD bylo domluveno na neděli 14. 10. a s ODS na pondělí 15. 10. (přeloženo z původního termínu soboty 13. 10.). Nedělní jednání bylo v odpoledních hodinách lídrem ČSSD zrušeno. Během večera nám bylo oznámeno zástupcem ODS, že se ČSSD domluvila s ODS a jejich partnery na vytvoření koalice ve vedení města. Další jednání s naším blokem Lysá nás baví – KDU-ČSL, Kulturně! a Cesta města je tak už bezpředmětné.

Respektujeme skutečnost, že pro ČSSD a ODS je výhodnější spolupracovat spolu bez naší účasti.